Nem volt meg a kétharmad, így mégsem szavaznak a földvagyonról

2015 április 14., kedd 9:58
43

Elhalasztotta a parlament az állami földvagyon kezelésével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló kormányzati előterjesztés zárószavazását. A Parlament azután döntött így, hogy a törvényjavaslat minősített többséget igénylő passzusai nem kapták meg a szükséges kétharmados többséget.

A határozathozatalnál 125-en szavaztak igennel, 71-en nemmel. Utóbbiak között volt négy fideszes képviselő: Bencsik János, továbbá az előterjesztő Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Hende Csaba honvédelmi meg Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Közülük később ketten is azt jelezték az ülésvezetésnek, hogy ők igennel szavaztak. Latorcai János levezető elnök szerint az ő voksaikkal sem lett volna meg a szükséges kétharmados többség, a 131 voks.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter törvényjavaslata alapján a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) tulajdonába kerülne az összes állami tulajdonú föld, függetlenül attól, hogy védett természeti területnek minősül-e.

Az LMP-s Sallai Róbert Benedek a szavazásról azt írta, hogy a veszély még fennmaradt, és hogy:

„Bencsik János kitartott a »nem« szavazat mellett. Bizony Isten gyűjtést kezdek, hogy összedobjuk a frakcióbírságára a pénzt, mert az, hogy valaki kitart a Fidesz-frakcióban az elvei és szakmai meggyőződése mellett, az nem egy általános magatartás, hogy finoman fogalmazzak...”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt