Fák alá telepítettek napelemeket, majd mikor rájöttek, hogy ha nem működik a cucc, bukják az EU-s pénzt, kivágták a fákat

gazdaság
2015 április 15., 09:30
comments 307

Hajdúnánáson április 12-én kivágták a Rendelőintézet előtti, védett fenyőfákat, melyek évtizedek óta élőhelyei a település több fülesbaglyának. Magyarországon minden bagolyfajta védett, így pedig a fák kivágása védett állat elleni fellépésnek minősül. Az okozott kár több százezer forintos.

A fáknak azért kellett menniük, mert árnyékot vetettek a Városi Rendelőintézet tetején elhelyezett 200 napelemre, melyeket egy 53 876 931 forintos beruházás keretében telepítettek. Ebből 45 795 391 forint volt az uniós forrás. A gond az volt, hogy a szerződésben az szerepelt, hogy a napelemeknek névleges teljesítményük legalább 80 százalékát kell biztosítaniuk, az önkormányzatnak pedig valamiért kifejezetten árnyékos helyre sikerült tennie őket. Ha a kivitelező cég nem vágatja ki a fákat, egészen biztosan nem hozták volna a napelemek a várt teljesítményt. (nanasmet.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.