Kiszabadítottak több száz burmai halász-rabszolgát Indonéziában

külföld
2015 április 15., 14:53
comments 7

Több mint ötszáz halász, akit az indonéz kormányerők a távoli, Pápua Új-Guineához közeli Benjina szigetén találtak, rabszolgaként dolgozott. Közülük háromszázat kiszabadított az indonéz állam, őket egy másik szigetre szállították, amíg tart a vizsgálat.

photo_camera AFP PHOTO / UGENG NUGROHO / MINISTRY OF FISHERY

A vád szerint a Pusaka Benjina Resources nevű halászvállalat százával hozta Burmából a halászokat, akiket fizikailag bántalmaztak, korlátozták a mozgási szabadságukat és napi 20 órás munkára kényszerítettek. A higéniai körülmények szörnyűek voltak, nem kaptak tiszta vizet sem, sokan meghaltak a tengeren.

Az AP szerint a vállalat rabszolgái által kifogott halak Thaiföldön keresztül a nyugati országok szupermarketeinek polcaira is elkerültek.

(Al-Jazeera, AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.