Melegrekordrekord van!!!

időjárás
2015 április 16., 15:02
comments 52

A fővárosi és az országos napi melegrekord is megdőlt, megint. Osliban 29 Celsius-foknál is melegebb volt – közölte Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-vel.

Az április 16-ai melegrekord eddig 27,6 fok volt, 1952-ben, a Békés megyei Szarvason mérték. Emellett egyébként az országban többfelé 25-26 fok körül alakult a nappali hőmérséklet, ami a sokévi átlag alapján június második felének megfelelő. Az új országos napi melegrekord mostantól 29,2 fok, amelyet a Győr-Moson-Sopron megyei Osliban rögzítettek.

Mostanáig Budapesten ezen a napon szintén 1952-ben volt a legmelegebb. Akkor 26,6 fok volt. Ez a rekord 2 fokkal dőlt most meg, mivel Újpesten 28,6 fokig melegedett a levegő.

A meteorológiai szolgálat kitért arra is, hogy a nyárias meleg nem tart sokáig. Péntek délután hidegfront érkezik, ami erős lehűlést hoz. Olyannyira, hogy a hétvégén és a jövő hét elején helyenként 2 méteres magasságban is fagypont alá csökken a hőmérséklet az éjszakai, hajnali órákban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.