Miskolc seriffeket akar

bűnügy
2015 április 16., 11:25
comments 100

Támogatta a miskolci közgyűlés az úgynevezett seriffrendszer bevezetését: minden választókerület kap egy-egy önkormányzati rendészt.

A miskolci önkormányzat rendészeti feladatot ellátó munkatársainak száma 2010-ben még csak 81 volt, a közgyűlés mostani döntése után pedig már 160 lesz. Ez a létszámbővítés szükséges volt ahhoz, hogy mind a 20 miskolci választókerület saját rendészt, azaz seriffet kaphasson – szerepelt az előterjesztésben.

Az előterjesztés adatai szerint 20 emberrel emelik a közterületen szolgálatot teljesítő csoport létszámát, az irodai alkalmazottak pedig kettővel lesznek többen. A seriffek közterület-felügyelő képzést kapnak, részt vesznek kommunikációs és konfliktuskezelő tréningeken – közölte a miskolci önkormányzat az MTI-vel.

A választókerületekben szolgálatot teljesítők kiemelt feladata a közvetlen, aktív és eredményes kapcsolattartás a lakossággal és az önkormányzati képviselőkkel, a rendőrséggel és a polgárőr-egyesületekkel, továbbá a szabályszegések észlelése és a rendészeti intézkedések hatékonyságának növelése. Az a cél, hogy bizalmi kapcsolat alakuljon ki a közösségi rendészek és a lakosság között.

A közgyűlési vitában nem volt olyan felszólaló, aki nem támogatta a létszámbővítést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.