Miskolc seriffeket akar

Támogatta a miskolci közgyűlés az úgynevezett seriffrendszer bevezetését: minden választókerület kap egy-egy önkormányzati rendészt.

A miskolci önkormányzat rendészeti feladatot ellátó munkatársainak száma 2010-ben még csak 81 volt, a közgyűlés mostani döntése után pedig már 160 lesz. Ez a létszámbővítés szükséges volt ahhoz, hogy mind a 20 miskolci választókerület saját rendészt, azaz seriffet kaphasson – szerepelt az előterjesztésben.

Az előterjesztés adatai szerint 20 emberrel emelik a közterületen szolgálatot teljesítő csoport létszámát, az irodai alkalmazottak pedig kettővel lesznek többen. A seriffek közterület-felügyelő képzést kapnak, részt vesznek kommunikációs és konfliktuskezelő tréningeken – közölte a miskolci önkormányzat az MTI-vel.

A választókerületekben szolgálatot teljesítők kiemelt feladata a közvetlen, aktív és eredményes kapcsolattartás a lakossággal és az önkormányzati képviselőkkel, a rendőrséggel és a polgárőr-egyesületekkel, továbbá a szabályszegések észlelése és a rendészeti intézkedések hatékonyságának növelése. Az a cél, hogy bizalmi kapcsolat alakuljon ki a közösségi rendészek és a lakosság között.

A közgyűlési vitában nem volt olyan felszólaló, aki nem támogatta a létszámbővítést.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.