Közeleg a végítélet: leállt a Bloomberg rendszere

Két és fél órán át nem működtek a Bloomberg termináljai pénteken, technikai okok miatt.

sub-jp-bloomberg-superJumbo

A Bloomberg terminálok a globális pénz- és tőkepiac legfontosabb tárgyi eszközei, ez a rendszer a legelterjedtebb információszolgáltató rendszer, és chat funkcióját is nagyon sokat használják – nélkülük gyakorlatilag leállnak a piacok. Egyébként elég drágák, évente nagyjából hatmilliót kell fizetni értük. Ezért nincs is belőlük túl sok, összesen alig több, mint 300 ezer van a terminálokból.

A londoni kereskedés kezdetén állt le a rendszer, és egy brit államkötvény-aukciót is el kellett halasztani emiatt.

"Most már értem, hogy mi éreznek a gyerekeim, amikor leáll a Facebook" – mondta egy angolszász cég vezető közgazdásza. Mindenesetre sokakban felmerülhet, hogy esetleg probléma, hogy egyetlen cég rendszerétől ennyire függjön az egész világpiac.

Vicces módon a Bloomberg saját hírügynöksége és tévéje nem számolt be a kimaradásról. Csak a kimaradás végén Tweet-eltek ennyit:

// ]]>

Korábban már volt egy botrány, amikor kiderült, hogy a Bloomberg központjában látják, hogy egyes ügyfeleik mire keresnek rá.

(Financial Times)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.