Zárásként egy rövidfilm arról, hogy miért hülyeség a mellünket verni, ha gorillával találkozunk

életmód
2015 április 17., 19:04
comments 232

Az omahai Henry Doorly Állatkertben készült felvételen az üveg tükröződésében látszik, hogy az egyik kis látogató melldöngetéssel próbálja magára vonni egy hím ezüsthátú gorilla figyelmét. A kísérlet bizonyos szempontból sikeres, a gorilla egészen egyértelműen felfigyelt a gesztusra:

Szerencsére bírta az üveg.

A felvétel megjárta a redditet is, ahol az egyik hozzászóló megosztotta saját történetét is:

„Amikor tízéves voltam, én is megtettem ugyanezt. A clevelandi állatkertben voltunk, negyedikes osztálykiránduláson.

Egy gorilla folyamatosan fel-alá járkált az üveg mellett, pofákat vágva a gyerekekre. Nagyon vidám volt. Így hát elkezdtem verni a mellem, mert ez volt az egyetlen dolog, amit gorillanyelven tudtam.

A gorilla nem volt többé boldog. Ő is verni kezdte a mellét. Aztán verni kezdte az üveget. Körbe-körbe rohangált a kifutón, mindent felborogatva. Aztán mindenkinek hátat fordítva leült. Mindenkinek leesett az álla, mindenki felém fordult. Én meg csak nyeldekeltem.

Anyám, aki állatviselkedés-kutató, volt az egyik kísérőnk. Mondta, hogy bocsánatot kell kérjek. Megkocogtattam az üveget. A gorilla odajött és fenyegetőn nézett. Anyám mondta, hogy hajtsam le a fejem, és nyújtsam ki a kezem tenyérrel felfelé. Pár másodperc múlva a gorilla megkocoktatta az üveget, és rámvigyorgot. Aztán újra játszani kezdett mindenkivel. Ez volt életem első és egyetlen beszélgetése egy gorillával.”

(Via The Daily Dot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.