Felmondott a Péterfy kórházban az RTL kamerái elé álló nővér

Egészségügy
2015 április 18., 18:43

Hetekkel ezelőtt az RTL Klub Házon kívül című műsorában mesélte el napjait a Péterfy kórház egyik ápolója. Sírva beszélt arról, hogy alig marad ideje családjával foglalkozni, pedig a kórház még csak ki sem fizeti a túlóráit. Később felettesei azt mondták, hogy nincs semmi gond a túlóra-elszámolásokkal, de az ápoló kollégái kiálltak az RTL-nek nyilatkozó nő állításai mellett.

Az ápoló most a Facebookon kezdeményezett demonstrációt az ápolók között: többen is feket ruhában mentek dolgozni, így demonstrálva az egészségügy rossz helyzete ellen. Az RTL Híradója szerint a kezdeményező ápoló felettesei nem engedték a nőnek, hogy fekete ruhában dolgozzon, ezért ő le is vette azt, de azonnali hatállyal felmondott. Elcsukló hangon beszélt erről az RTL-nek. Jelenleg munkát keres.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.