Védjegybejelentést adtak be a Rezsicsökkentés szóra

jog
2015 április 20., hétfő 7:43
101

Tavaly még csak poénkodtunk rajta, amikor Németh Szilárd nyilatkozataiban mindig kitettük a ™ jelet a Rezsicsökkentés szó után, de a jövőben ez akár valóssággá is válhat. Egy budapesti székhelyű, főleg pályázatírással foglalkozó cég, a Rubi Consulting Kft. adott be ugyanis védjegybejelentést 2014 legtöbbet használt közéleti fogalmára.

A vállalkozás ügyvezetője, Pálfi Gyuláné megerősítette a bejelentés tényét, a rezsicsökkentés mellett a rezsinullázó kifejezés védjegyoltalmát is kérték a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalától. Ez utóbbi egy új energiamentor-szolgáltatásuk neve.

Azzal kapcsolatban, hogy amennyiben megkapják a védjegyoltalmat, terveznek-e lépéseket tenni a jogosulatlanul rezsicsökkentésező személyekkel szemben, Pálfi még nem kívánt válaszolni, mivel az egész dolog még meglehetősen friss, épp csak beadták a kérelmet. Majd meglátják, mi lesz, tette még hozzá.

Védjegyoltalmat megkapni nem könnyű amúgy, a hivatal honlapján végigkövethető, mennyi szempontnak kell megfelelnie egy igénynek, hogy védjegy lehessen belőle. Kíváncsian várjuk, hogy a rezsicsökkentés mire jut. (A találat a bojtarok Tumblr-érdeme)