„Azt mondták, hogy azonnal menjek be. Én ezt nem szeretném. Tizenhárom éve leszámoltam a múltammal, jogi egyetemre készülök”

bűnügy
2015 április 22., 05:52
comments 220

Április 15-én éjszaka egy bolt mellett lövöldöztek a Király utcában, a bulinegyedben. A rendőrség másnap körözést adott ki három Száva vezetéknevű férfi ellen. Száva János Róbert és V. László önként feladta magát, de a 19 éves Száva Armandó Ferdinánd és a családfő, a 49 éves Száva János Róbert még szökésben van. A Borsonline érte utol a körözött férfit, aki pazar magyarázatot adott arra, miért nem vonult be:

„Én magam is telefonáltam egy rendőr őrnagynak, elmondtam neki, a tanúk, a telefonbeszélgetéseink, sőt a kamera felvételek is igazolhatják, semmi közünk a támadáshoz. Kértem egy kis időt, de azt mondták, hogy azonnal menjek be. Én ezt nem szeretném. Tizenhárom éve leszámoltam a múltammal, üzleti vállalkozásaim vannak, leérettségiztem, jogi egyetemre készülök. Nem szeretnék előzetesbe kerülni.”

OKÉ. Száva János szerint az eset sem úgy esett, ahogy az a sajtóban megjelent, ugyanis

„a fiamat két barátnője hívta, hogy baj van, megverték őket, menjen, segítsen nekik. A másik „banda” valóban alaposan elverte a lányokat, a segítségükre siető fiamékat pedig kardokkal, késekkel igyekeztek megtámadni. Legalább húszan voltak. Egyikőjüket meg is késelték, ő azóta is kórházban fekszik. A fiam ekkor vette elő a riasztófegyverét, és a levegőbe lőtt.”

Szerencsére megérkezett a helyszínre Száva János és rendet tett:

„a dohányboltból kifelé jövet láttam csak, mi történt, elkiáltottam magam, hogy mindenki fejezze be és menjen haza. Így is lett.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.