Egy oltásellenes szervezet szerint rendben van, ha a nemi erőszakhoz hasonlítják a gyerekek beoltását

Az Ausztrál Oltás-szkeptikus Hálózat posztolt egy reklámot az internetre, ami szerint a két dolog nagyjából egyenértékű.

fbposzt

A kampányanyaguk szerint az oltás olyan, mint az erőszakos behatolás. Azaz valami olyasmire gondolhatnak, hogy amelyik szülő engedi, hogy beoltsák a gyermekét a gyerek beleegyezése nélkül, az kb. olyan, mintha engedné, hogy közösüljenek vele.

Ez az üzenet még az oltásellenes csoport több tagjának is túl sok volt, többen felháborodtak. Ugyanakkor a szervezet egyik képviselője szerint mindez teljesen rendben van, mert szerintük a poszt nem ízléstelen, hanem őszinte. Ami ízléstelen, az az, hogy a kormány akarja eldönteni, hogy beoltassák-e a gyerekeiket.

Az ausztrál médiában sok cikk foglalkozott a témával, számos szakértő megszólalt, véleményüket a kampányról úgy lehetne röviden összefoglalni, hogy undorító idiótaság.

A dolog tűnhetne súlytalannak is, de egyrészt Ausztráliában sok gondot okoznak az oltásellenes csoportok, ráadásul ez a csoport különösen hírhedt, volt hogy fenyegették és zaklatták egy szamárköhögésben elhunyt kisgyerek szüleit. A csoport egy korábbi vezetője pedig állítólag még a kisgyerek orvosi kartonját is megpróbálta ellopni.

Idén márciusban a szervezet elvesztette a jótékonysági civil szervezet besorolását, mivel a hatóságok szerint félő volt, hogy veszélyeztetik a gyerekek egészségét. Ekkor volt kötelező nevükbe berakni a szkeptikus szót is, azóta csak így nevezhetik magukat. (Independent)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.