Két napon belül a második fideszes alapszervezetet oszlatták fel

Az Index információi szerint a rákospalotai alapszervezet feloszlatása után csütörtökön az edelényi alapszervezet vége jött el.

A helyi Fideszben 2009 óta állandó háborúskodás ment, ekkor rakták volna ki a vállalhatatlanná vált Molnár Oszkárt, és került a helyére Daher Pierre. A párt országos választmánya végül a libanoni származású orvost indította a 2010-es választásokon, de a függetlenné váló, gumikalapácsozó-rasszista Molnár függetlenként, a Jobbik támogatásával és a helyi fideszes pártszervezet egy részével együttműködve nyert.

A választások után a Fidesz-tagok több mint fele távozott az alapszervezetből, akik meg maradtak, folytatták a belháborút. Végül Loj Balázs és tábora kerekedett felül Daherékkel szemben. Tovább bonyolódik a sztori, mert mint az Index cikkéből kiderül, a választókerületi elnök és egyben országgyűlési képviselő Demeter Zoltán jóban van Molnár Oszkár újra megválasztott polgármesterrel. Ezért fordulhatott elő, hogy az országos választmány inkább feloszlatta a helyi szervezetet.