Lassan mottót váltana a Nemi erőszak és méz földjeként híressé vált kanadai kisváros

külföld
2015 április 23., 13:10
comments 39

Tisdale városkája Kanada festői táján helyezkedik el, a település körül az év egy részén csak úgy sárgállik a repce és donganak a méhek. Ideális kiránduló hely, ugyanakkor a település még egy apróság miatt híres: a város határánál található mottója, amit még több mint hatvan évvel ezelőtt tettek oda, borzasztó népszerű az interneten. Ezen ugyanis az áll, hogy

Tisdale, The Land of Rape and Honey

azaz Tisdale, a nemi erőszak/repce és méz földje.

A város előjárói mostanra jutottak el odáig, hogy belátták, új mottó kéne, ezért most a helyieket kérdezik, mi legyen az, ami Tisdale 2015-ös állapotára utal. Ezt amúgy nem csak a félreérthetőség indokolhatja: a térség mezőgazdasági terményeinek csupán egy százalékát teszi ki a repce és a méztermelés is nagyon visszaesett az elmúlt évtizedekben.

A városkában állítólag nagy vita van, sokan szenvedélyesen kiállnak a régi mottó mellett, mivel ez tette híressé a városukat, sokan vannak, akik átutazóban csak azért állnak meg, hogy lefényképezkedjenek a táblával.

Ha esetleg a tábla lekerülne, akkor a legnagyobb turistalátványosság alighanem az öt méter hosszú méhszobor maradna. Ez amúgy a világ második legnagyobb méhszobra.

A város mottója metálos körökben is népszerű, a Ministry így nevezte el 1988-as albumát. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.