Emlékszel a gyerekkorod kedvenc állataira a tévéből? MIND MEGHALTAK

GYÁSZ
2015 április 24., 19:16
comments 236

Mi történt azokkal az aranyos állatokkal, akikért gyerekkorunkban a tévé előtt izgultunk, és végül majdnem mindig sikerült győzniük a gonoszok felett.

Röviden: mind elpusztultak.

Ha a gyerek, családi és bűnügyi klasszikusokon azóta nem is fogott az idő, a főszereplőiket végül mind maga alá gyűrte. A Vice elképesztően szemét cikkben számolt be erről, mi meg az ő gyűjtésüket bővítettük tovább.

Szabadítsátok ki Willyt (1993)

willy

Willyt, illetve az orkát játszó Keikót tényleg megpróbálták szabadon engedni, de ez végül nem sikerült. 1998-ban visszaszállították Izlandra, ahol annak idején fogságba ejtették, de sosem sikerült felkészíteni a szabad életre, és 2003-ban elpusztult.

Fehér Agyar (1991)

fehér agyar

Ethan Hawke partnere, Jed – aki egyébként A dolog című film 1982-es filmben eljátszotta a farkaskutyát, amit egy űrlény belülről tép szét –, 1977-ben született, és a film után négy évvel, 18 évesen pusztult el.

A medve (1988)

medve

A főszereplő bocsot alakító Douce-ról régóta gyanúsan nincs hír, talán még él (állítólag visszavonult a gazdája farmjára), de a segítője, a hatalmas grizzly, Bart 2000-ben hunyt el 23 évesen. Óriási sztár volt, az A vadon foglyai és a Szenvedélyek viharában című filmekben is szerepelt.

Szájkosaras kosaras (1997)

kutyakosaras

A film főszereplője, a kosaras kutya 1988-ban született. Ő játszotta Cometet is az Olsen-ikreket is szerepeltető Full House című sitcomban. A Szájkosaras kosaras felvétele után Buddy jobb hátsó lábát amputálták egy rákfajta miatt, majd 1998. február 10-én álmában halt meg San Diegóban. A film következő három, focis, amerikaifocis és baseballos folytatásában nem ő szerepelt.

Babe (1995)

malac

A Yorkshire malac átlagosan 10 évig élhet. A film forgatásához 48 darab élő (és egy mechanikus) malacot is felhasználtak. A 20 évvel ezelőtti film összes malacszereplője elpusztult már.

Majomparádé (1996)

photo_camera Forrás: littlekawaiimisfit / Tumblr

Az 1996-os film főszerepét Sammy, az orangután játszotta. 1989. december 23-án született, és eredetileg egy turistalátványosság volt Miamiban, mielőtt reklám- és filmsztárrá vált. Egyszer a Baywatch-ban is játszott. 2004-ben vonult vissza, és egy nonprofit floridai menhelyre vitték. 2010. december 24-én, 21 évesen és 1 naposan vitte el a szíve.

Fekete szépség (1994)

fekete szépség

A szép és okos ló története, aki túlságosan is bízik a kétlábúakban, ezért kalandok és megpróbáltatások sorát éli át, míg végül igazi barátra és otthonra lel. Őt Docs Keepin Time alakította, aki sikertelen versenylóból lett sikeres filmsztár. 1987-től 2013-ig élt.

Beethoven (1992)

beethoven kutya

Az eredeti Beethoven főszereplője Chris volt. A hatalmas bernáthegyi nem sokkal a második rész forgatása után hunyt el.

Kutyám, Jerry Lee (1989)

dzserilí

A címszereplőt több kutya játszotta, mellesleg ugyanaz a sztártréner képezte ki őket, aki Beethovent és Cujót is. Kizárt, hogy bármelyikük megérte volna a 26 éves kort.

Egyik kopó, másik eb (1989)

egyik kopó másik eb

Ez volt Beasley, a bordeaux-i dog egyetlen filmje. Az 1978-ban született kutya 14 év után, 1992-ben távozott el az élők sorából. (Spoiler alert: mondjuk Hooch a filmben is elpusztult.)

Doktor Szöszi (2001)

doktor szöszi

A filmben Reese Witherspoon folyton egy csivavát cipel. Ő volt Taco Bell, akit az 1994. február 7-én született Gidget játszott el. A kutya több Taco Bell reklámban is látható volt, és olyan sztárokat inspirált, mint Paris Hilton (akinek a csivavája, Tinkerbell, néhány napja pusztult el), ezért a trénere, Sue Chipperton A Famous Dog's Life címmel könyvet írt róla. A kutyát 2009. július 21-én egy elszenvedett stroke után altatták el.

Rex felügyelő

photo_camera Fotó: Lodewijk Vadacchino / it.wikipedia

Az 1998 óta futó sorozatban már öt kutya is alakította, ebből a Wikipedia szerint legalább három elpusztult már.

101 kiskutya (1996)

photo_camera Fotó: disney.wikia.com

Ebben a kedves kis családi filmben a kiskutyák győznek, és a rossz pórul jár. De a valóság nem ilyen kegyes: minthogy a film forgatása óta 20 év telt el, és a dalmaták legfeljebb 15-16 évig élnek, mára mind a ~101 kiskutya halott. Ráadásul a Szörnyella de Frászt alakító Glenn Close él és virul.

Lassie hazatér

lassie hazatér

Ezt, azt hiszem, nem kell magyarázni.

Azért nincs még minden veszve: vigasztaljon mindenkit a tudat, hogy a Hatalmas aranyosban szereplő elefánt, Tai még él, pedig már 45 éves. (Ahogy minden bizonnyal a Mancs című idei magyar film „sztárjai” is életben vannak.)

Akinek nem volt elég ennyi, itt egy cikk arról, hogy a legendás lemezek borítóin lévő állatok már szintén az örök vadászmezőkön kóborolnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.