Tévéstáb tagja okozott erdőtüzet Szibériában

Tbg
természet
2015 április 24., 19:48
comments 39

Az orosz Channel One operatőre okozott egy kissé nagyobb erdőtüzet annál, mint ami a stábot fogadta, amikor megérkeztek egy szibériai faluhoz.

photo_camera Hakasszia, DélKelet-Szibéria (Orosz Katasztrófavédelem via Guardian)

A forgatáson Mihail Akincsenko a lángoló erdőtől egy kissé távolabb, a falutól pár méterre eső mezőhöz ment, hogy vágóképet készítsen, ekkor dobta el cigarettáját. A csikk néhány pillanat alatt lángra lobbantotta a területet, az esetnek egy szemtanúja is volt.

Az ügy azért kavart komolyabb vihart, mert a stáb Vlagyimir Putyin elnököt követte, aki megtekintette a szibériai erdőtűz dúlását.

Akincsenkót a rendőrök is kikérdezték, szándékosan vagy figyelmetlenségből dobta-e el a csikket, mert felmerült az is, a nagyobb lángok kedvéért gyújtogatott az orosz operatőr. Az újabb tüzet egyébként gyorsan eloltották.

A Channel One elnézést kért, és ígérte, megbüntetik az opertőrt, számolt be az ITAR-TASSZ.

Az erdőtűzben eddig 34-en haltak meg, az orosz hatóságok pedig eddig a felelőtlen falusiakat gyanúsították a gyújtogatással.

A Channel One-nal pedig előfordul néha, hogy az elnök szája íze szerint készít anyagokat, Ukrajnában például többször előfordult velük ilyen. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.