Még Tóásó felesége sem tudott a szöktetésről

külföld
2015 április 26., 06:45
comments 479

Lukács Csaba a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa az M1-nek számolt be Tóásó kimenekítésének részleteiről. Lukács szerint az akciót megszervező csapat korábban nem is találkozott Tóásó Előddel, csak különböző kommunikációs eszközökön tartották a kapcsolatot. Tóásó többször taxit váltva, végül pénteken kora reggel szállt be egy autóba, ami a határhoz vitte. Még a felesége sem tudott a szöktetésről.

photo_camera Fotó: MTI/EPA/Martin Alipaz

Tóásó jelenleg Chilében van, hétfőn érkezhet Magyarországra. Lukács elmondta, hogy tartottak attól, hogy a bolíviai titkosszolgálat figyeli és követi őket, ezért konspiráltak. Bár Tóásó Előd leülte a rá kiszabott öt év tíz hónapos büntetést, útlevelét mégsem kapta vissza és a magyar külügy erőfeszítései sem hoztak sikert, ezért döntöttek a kimenekítésről.

Tóásóval együtt kihozták az országból a horvát Mario Tadicot, akit szintén a Morales elnök elleni merénylet tervezésével gyanúsítottak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.