Toroczkai László szerint történelemhamisítás, hogy a Hamupipőke új verziójában fekete színész is játszik

a hetedik művészet
2015 április 26., 13:06
comments 1090

A szélsőjobboldali politikus, Ásotthalom polgármestere Facebook-oldalán fakadt ki vasárnap délután, mint írja:

Utálom, amikor a gyerekeket is politikai propagandával bombázzák, mérgezik. Beültem a családommal a moziba, megnézni az európai kultúrkör híres meséjének, a Hamupipőkének az amerikai feldolgozású filmjét, amely egyébként lenyűgözően szép és profi minőségű alkotás, de kiejtettem a kezemből a pattogatott kukoricát, amikor megjelent a tizenhetedik századi európai viseletben a király egyik főembereként egy néger, aki természetesen azt a jóságos figurát alakítja, aki végül megtalálja a herceg párját. Értem én, hogy a szőke hercegnőt (nehogy azt mondják az alkotókra, hogy nácik) Amerikában politikai okokból ellensúlyozni kell, de könyörgöm ennyire ne hamisítsuk már meg a történelmet! Válasszanak a producerek egy afrikai mesét, s dolgozzák fel azt. Biztosan szívesen nézné a világ moziba járó közönsége azt is...

hamu

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.