Már 3200 fölött a nepáli földrengésben elhunytak száma, 24 magyart keresnek

külföld
2015 április 27., 05:00

Hétfő reggelre meghaladta a háromezer-kétszázat a himalájai földrengés áldozatainak száma Nepálban. Ezt az ottani belügyminisztérium egyik vezetője jelentette be, a halottak száma még biztosan emelkedni fog, hiszen több település még továbbra is elérhetetlen. A sérültek száma 6538. A szomszédos Kínában és Indiában kilencvenen vesztették életüket.

photo_camera AFP PHOTO / PRAKASH MATHEMA

Továbbra sem tudni arról a 24 magyarról, akik huzamosabb ideje az országban éltek, illetve egy hét fős magyar turistacsoporttal sem sikerült még kapcsolatba lépni. A 24 magyar telefonon és e-mailen is keresik. Egy tizenöt fős csoportnak viszont vasárnap sikerült elhagynia az országot.

A Mount Evereseten elindult lavinák 18 embert öltek meg, de többen eltűntek, őket még keresik. A szombati 7,9-es erősségű földrengés leginkább a fővárost, Katmandut sújtotta, csak ott több mint ezren haltak meg. Az országban tízezrek kénytelenek a szabad ég alatt, a hidegben éjszakázni.

photo_camera AFP PHOTO / PRAKASH MATHEMA

Több régióban teljesen tönkrementek a telekommunikációs átjátszó állomások, ezért nem működnek a telefonok és az internet. Több faluban nincsen áram, víz és az élelmiszerboltok sem nyitottak ki.

Az Everesten volt, akinek sikerült véletlenül felvennie a lavina lezúdulását:

(MTI/BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.