Hatalmas hős lett az Egyesült Államokban a dühös anya, aki hazazavarta a zavargásokból a fiát

külföld
2015 április 28., 14:41
comments 310

Váratlan főszereplője lett a baltimore-i eseményeknek egy nagyon dühös nő, akiről videófelvétel készült, ahogy hazazavar egy, a zavargásokhoz csatlakozni tervező fiatal férfit, aki minden gyanú szerint a fia lehetett. A fiatal fekete férfi maszkban csatlakozott volna a tömeghez, amikor a nő dühödten nekirontott, és elkezdte elzavarni a helyszínről.

A városban azután szabadultak el az indulatok, hogy eltemették a 25 éves korában elhunyt Freedie Grayt. A fekete fiatalt egy hete vették őrizetbe a rendőrök, a rendőrfurgonból viszont már törött gerinccel emelték ki, életét nem sikerült megmenteni. Esete ismét felkorbácsolta a kedélyeket az Egyesült Államokban, ahol az utóbbi időben egymást érték a rendőri túlkapások és gyilkosságok fekete férfiakkal szemben. A városban szükségállapotot hirdettek.

A nő tettét egy helyi tévécsatorna rögzítette, ebből lett országos internetes szenzáció. Azt látni rajta, hogy a nő üvölt a fiatallal:

Mi bajod van?

Majd ahogy a fiatal megpróbál elsétálni, folytatja:

Itt akarsz lenne, ebben az ostoba szarban? Takarodj a picsába innen. Tűnés innen! Hallod, amit mondok?!

A felvételen látható az is, ahogy a fiatal férfi elkullog a helyszínről, miközben a nő kíséri el. (via Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.