Közel 300 nőt és fiatal lányt szabadítottak ki a Boko Haram fogságából

külföld
2015 április 28., 20:24
comments 78

Nigéria északkeleti részében fekvő Sambisa erdőségben.

A fegyveres erők Twitter-oldalán megjelent közlemény szerint a volt foglyok között kétszáz fiatal lány és kilencvenhárom felnőtt nő van. A bejegyzésben azt írták, hogy a Sambisa erdőségben zajló művelet során megsemmisítették a Boko Haram három táborát.

A hadsereg szóvivője egyelőre nem tudta megerősíteni, hogy a kiszabadított túszok között vannak-e azok a középiskolás lányok, akiket tavaly áprilisban rabolt el a terrorcsoport Chibok településről.

A Sambisa erdő mintegy 100 kilométerre fekszik a Borno szövetségi állambeli Chiboktól, ahonnan 2014. április 14-én 276 diáklányt rabolt el a radikális milícia. A lányok közül a Boko Haram továbbra is fogva tart mintegy kétszázat. A nigériai hírszerzés korábban azt közölte, hogy a lányok itt lehetnek, habár az Egyesült Államok felderítő drónjai nem találtak erre utaló nyomokat.

Niger eközben bejelentette, hogy a dzsihadisták a korábbi hírekkel ellentétben nem negyvennyolc, hanem hetvennégy emberrel végeztek a délkeleti-nigeri Karamga városban. A biztonsági erők a Boko Haram legalább százötvenhat tagját ölték meg a Csád-tó közelében zajló harcokban.

A dzsihadista terrorszervezetről itt írtunk korábban hosszabban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.