Nem tetszik valami, Mr. Cook? Akkor nyald fényesre a Népszínház utcát!

Az angol Ian Cook hét éve él a budapesti Népszínház utcában. A Magyarországon antropológiából doktoráló férfi megunta, hogy a szomszédjában két hotel, az Atlas és az Atlantic vendégeinek turistabuszai rendszeresen nehezítik a közlekedést az utcában, esetenként egy óránál is tovább várakozva a tilosban, járó motorral.

Fotó: Ian Cook

Hiába parkolhatnának a buszok szabályosan a közeli II. János Pál téren, alig öt perc sétára, mégis inkább beállnak a Népszínház-Alföldi sarokra, ahol Cook szerint elállják a járdát, így megnehezítve a kerekesszékesek és a gyerekkocsisok közlekedését. Cook ezért úgy döntött, hogy levelet ír mindkét szállodának.

Az Atlastól kapott válaszban a hotel vezetői elnézést kértek az okozott kényelmetlenségért, és azóta sokat is javult náluk a helyzet. Az Atlanticnál viszont egészen más utat választottak: a felháborodott kioktatást. Cook egy józsefvárosi Facebook-csoportban tette közzé a szálloda válaszát:

nepszinhaz atlantic

Nincs szebb, mint amikor egy idegenforgalmi dolgozó felhívja egy Magyarországon élő, egyébként magyarul tűrhetően beszélő külföldi figyelmét arra, hogy ennek az országnak mi a hivatlos nyelve. Bár a levélnek az a részlete is szép, amiben a szálloda alkalmazottja megelőlegezi, hogy a helyieket biztosan jobban zavarja a Biafra nevű kocsma vendégköre (akiknek jelentős része fekete-afrikai), mint a turistabuszok. És hogy ha Mr. Cook annyira a szívén viseli a Népszínház utca problémáit, akkor először is oldja meg a feketék és a részegek által okozott problémákat, ha pedig ezen már túl van, álljon neki személyesen turistabuszokat irányítani.

Vendégszeretet: 10/10
Illem: 10/10
Stílus: 10/10
Humor: 10/10

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.