Akkorát nyitottunk északra, hogy a fal adja a másikat

Minszk, 2015. április 29. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Vladzimir Makej fehérorosz külügyminiszter tárgyal Minszkben. MTI Fotó: KüKüM

Magyarország ötpontos akciótervben állapodott meg Fehéroroszországgal a kétoldalú gazdasági együttműködésben rejlő lehetőségek kihasználása érdekében, dicsekedett el telefonon az MTI-nek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki Minszkben fehérorosz hivatali kollégájával és a miniszterelnökkel folytatott megbeszélést.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy

Fehéroroszország fontos szerepet játszik az ukrán válság megoldásában, továbbá egyértelmű lépéseket tett az európai integráció felé, ezért politikai és gazdasági téren is fokozni kell vele az együttműködést.

Európa egyik utolsó diktátora, a belarusz elnök. AFP PHOTO / BELTA / POOL/ NIKOLAI PETROV

A miniszter minszki látogatása összefügg azzal, hogy az Európai Unió május 22-én Rigában Keleti Partnerség-csúcstalálkozót tart, amely döntő hatással lehet a program jövőjére. Szijjártó Péter hangsúlyozta: a Keleti Partnerség - amelynek Fehéroroszország is tagja - az unió versenyképességének egyik fontos összetevője. (MTI)

Amúgy megint elég furcsán állt a kükümminiszter haja:

SzijjasHaj

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.