Akkorát nyitottunk északra, hogy a fal adja a másikat

POLITIKA
2015 április 29., 08:40
comments 59
photo_camera Minszk, 2015. április 29. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Vladzimir Makej fehérorosz külügyminiszter tárgyal Minszkben. MTI Fotó: KüKüM

Magyarország ötpontos akciótervben állapodott meg Fehéroroszországgal a kétoldalú gazdasági együttműködésben rejlő lehetőségek kihasználása érdekében, dicsekedett el telefonon az MTI-nek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki Minszkben fehérorosz hivatali kollégájával és a miniszterelnökkel folytatott megbeszélést.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy

Fehéroroszország fontos szerepet játszik az ukrán válság megoldásában, továbbá egyértelmű lépéseket tett az európai integráció felé, ezért politikai és gazdasági téren is fokozni kell vele az együttműködést.

photo_camera Európa egyik utolsó diktátora, a belarusz elnök. AFP PHOTO / BELTA / POOL/ NIKOLAI PETROV

A miniszter minszki látogatása összefügg azzal, hogy az Európai Unió május 22-én Rigában Keleti Partnerség-csúcstalálkozót tart, amely döntő hatással lehet a program jövőjére. Szijjártó Péter hangsúlyozta: a Keleti Partnerség - amelynek Fehéroroszország is tagja - az unió versenyképességének egyik fontos összetevője. (MTI)

Amúgy megint elég furcsán állt a kükümminiszter haja:

SzijjasHaj

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.