Álarcosok támadtak a vacsorázó görög pénzügyminiszterre

külföld
2015 április 29., 10:53
comments 44

Álarcosok támadtak a görög pénzügyminiszterre kedd este, miközben feleségével vacsorázott Athén egyik belvárosi éttermében.

Jánisz Varufakisz szerdán elmondta, hogy feleségével az anarchisták és baloldali szélsőségesek körében népszerű Ekszarhia kerületben töltötték az estét, amikor egy álarcosokból álló csoport berontott az étterembe. A betolakodók azt követelték a minisztertől, hogy hagyja el a területet, majd üvegtárgyakat hajítottak a házaspár felé.

Varufakisz hozzátette, hogy a csoport két tagja ezután meg akarta verni, de a felesége úgy átölelte, hogy a potenciális támadók előbb csak az asszonyt tudták volna megütni, így tettlegesség nem történt.

Varufakisz ezután az étterem előtt kezdett beszélgetésbe a csoporttal, és mint mesélte, 15 perc után sikerült lecsillapítania a kedélyeket (DE EZT NEHOGY ELHIGGYÉK! Tuti nem így történt). A házaspárnak az incidens során nem esett baja. Az nem derült ki, mi hergelte fel a szélsőségeseket, a tárcavezető szerint az álarcosok inkább csak zavarni, nem bántani akarták. (via MTI, Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.