Orbán a móri bankrablás után lett halálbüntetéspárti

POLITIKA
2015 április 29., 13:40
comments 303

Bár a miniszterelnök évek óta halálbüntetéspárti – még ha az erről szóló vitával nem is akart kampányolni –, de nem volt ez mindig így, ami nem csoda, hiszen jogot végzett ember. A fordulat 2002-ben jött el, a nyolc halálos áldozattal járó móri bankrablás után. Akkor azt írta az MTI a miniszterelnökről, hogy:

„Orbán Viktor szerint a móri bankrablás után Magyarországnak komolyan meg kell fontolnia a halálbüntetés bevezetését.Erről a leköszönő miniszterelnök szerdai, e minőségében utolsó rádióinterjújában beszélt. Elmondta, hogy a halálbüntetést korábban helytelen intézménynek tartotta, de megváltozott a véleménye annak nyomán, hogy személyesen találkozott a két héttel ezelőtti móri bankrablás áldozatainak hozzátartozóival.”

Tehát különösen szép, hogy most Orbán ezzel a fiktív kampánytémával próbál jobbikosabb lenni a jobbikosoknál, hiszen a móri bankrablás miatt Kaiser Ede évekig ült ártatlanul. Úgy kapott életfogytiglant, hogy semmi köze sem volt a rabláshoz, aztán még kártérítést sem ítéltek meg neki a hamis vád miatt.

Azaz Orbán egy olyan ügy miatt hisz a halálbüntetés jogosságában, amiben, ha akkor is lett volna halálbüntetés, kivégezhettek volna egy ártatlan embert.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.