Orbán a móri bankrablás után lett halálbüntetéspárti

2015 április 29., szerda 13:40
306

Bár a miniszterelnök évek óta halálbüntetéspárti – még ha az erről szóló vitával nem is akart kampányolni –, de nem volt ez mindig így, ami nem csoda, hiszen jogot végzett ember. A fordulat 2002-ben jött el, a nyolc halálos áldozattal járó móri bankrablás után. Akkor azt írta az MTI a miniszterelnökről, hogy:

„Orbán Viktor szerint a móri bankrablás után Magyarországnak komolyan meg kell fontolnia a halálbüntetés bevezetését.Erről a leköszönő miniszterelnök szerdai, e minőségében utolsó rádióinterjújában beszélt. Elmondta, hogy a halálbüntetést korábban helytelen intézménynek tartotta, de megváltozott a véleménye annak nyomán, hogy személyesen találkozott a két héttel ezelőtti móri bankrablás áldozatainak hozzátartozóival.”

Tehát különösen szép, hogy most Orbán ezzel a fiktív kampánytémával próbál jobbikosabb lenni a jobbikosoknál, hiszen a móri bankrablás miatt Kaiser Ede évekig ült ártatlanul. Úgy kapott életfogytiglant, hogy semmi köze sem volt a rabláshoz, aztán még kártérítést sem ítéltek meg neki a hamis vád miatt.

Azaz Orbán egy olyan ügy miatt hisz a halálbüntetés jogosságában, amiben, ha akkor is lett volna halálbüntetés, kivégezhettek volna egy ártatlan embert.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt