Orbán Viktor fel fogja venni a telefont, ha Martin Schulz felhívja

eu
2015 április 29., 07:27
comments 157

Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke szerdán Strasbourgban közölte: telefonbeszélgetést kezdeményezett Orbán Viktor miniszterelnökkel a halálbüntetésről szóló kijelentései miatt. Az EU-ban ugyanis nem lehet halálbüntetést bevezetni. A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a kormany.hu-n közölte, hogy

"Orbán Viktor álláspontja szerint a halálbüntetés kérdését napirenden kell tartani. Természetesen a témában európai szinten is konzultációkat kell folytatni, így a miniszterelnök ezúttal is örömmel áll Schulz elnök úr rendelkezésére."

Orbán Viktor tehát Martin Schulztól nem várja el, hogy odabattyogjon hozzá személyesen egy ilyen fontos kérdésben. 2013-ban Brüsszelben mondta, hogy

"nem szoktam telefonon olyan kérdésekről beszélni, amik az ország szempontjából fontosak, hanem odabattyogok ahhoz, akivel beszélni valóm van, vagy megkérem, hogy jöjjön el hozzám."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.