Az evangélikusok is elutasítják a halálbüntetést

2015 április 30., csütörtök 17:24
88

A halálbüntetés a Magyarországi Evangélikus Egyház – hitvalláson és a keresztyén etikán alapuló – meggyőződése
szerint elfogadhatatlan, írta az egyház mai közleményében.

A közlemény szövege:

"Felhívjuk minden testvérünket arra, hogy közös imádsággal erősítsük a társadalom értékrendjének keresztényi megújulását, ami az élet feltétlen tiszteletével teheti biztonságosabbá világunkat!

A magyarországi bűnözési statisztikák egyértelműen igazolják, hogy a halálbüntetés eltörlése óta – amiben elévülhetetlen az első Alkotmánybíróság érdeme, s amit megerősített több országgyűlési döntés is – számottevően csökkent az életellenes bűncselekmények száma.

A még így is tűrhetetlenül sok szörnyű tett minden egyes áldozatáért imádkozunk, szeretteik fájdalmában osztozunk.

Ugyanakkor meggyőződésünk, hogy nem szolgálja sem az ő megnyugvásukat, sem a közbiztonság erősödését, ha a politika vagy a média a jézusi szeretettanítással összeférhetetlen ösztönökre apellálva, a bosszúállás és elrettentés hamis ködképével mérgezi a lelkeket."

Orbán Viktor egy hete vetette fel, hogy vissza lehetne állítani a halálbüntetést, de éppen csütörtökön jelezte, hogy személy szerint nem szeretné.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt