Áttörés: Lázár még ma átnézeti az Illatos úti hulladéktárolót

környezetvédelem
2015 április 30., 10:46
comments 193

Lázár János a csütörtöki kormányinfón bejelentette, hogy még ma az Illatos úti telepre küldi a Tarnai Richárdot, a Pest megyei kormánymegbízottat, hogy vizsgálja át az ott található 2200 tonna veszélyes hulladékot. Ha a kormánymegbízott szerint a hulladék közvetlen veszélyt jelent, akkor még ma elrendelhetik annak elszállítását. Az elszállítás 1,1 milliárdos költséget a Nemzetgazdasági Minisztérium csak megelőlegezné, azt később behajtanák a most felszámolás alatt álló Budapesti Vegyiművekre.

Délelőtt a Földművelésügyi Minisztérium még azt válaszolta, hogy fél évig nem lesz érdemi kármentesítés Budapesti Vegyiművek Illatos úti telepén. Korábban a katasztrófavédelem két éven át rá sem nézett a telepre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt