Áttörés: Lázár még ma átnézeti az Illatos úti hulladéktárolót

környezetvédelem
2015 április 30., 10:46

Lázár János a csütörtöki kormányinfón bejelentette, hogy még ma az Illatos úti telepre küldi a Tarnai Richárdot, a Pest megyei kormánymegbízottat, hogy vizsgálja át az ott található 2200 tonna veszélyes hulladékot. Ha a kormánymegbízott szerint a hulladék közvetlen veszélyt jelent, akkor még ma elrendelhetik annak elszállítását. Az elszállítás 1,1 milliárdos költséget a Nemzetgazdasági Minisztérium csak megelőlegezné, azt később behajtanák a most felszámolás alatt álló Budapesti Vegyiművekre.

Délelőtt a Földművelésügyi Minisztérium még azt válaszolta, hogy fél évig nem lesz érdemi kármentesítés Budapesti Vegyiművek Illatos úti telepén. Korábban a katasztrófavédelem két éven át rá sem nézett a telepre.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.