Lehet, hogy semmi nem lesz a múzeumi negyedből

Budapest
2015 április 30., 04:08
comments 150

A Figyelő csütörtöki számában megjelent cikk szerint maga Orbán sem biztos abban, hogy valóban kell-e városligeti múzeumi negyed. A lap úgy tudja, hogy a kormány egy májusi ülésén dőlhet el a projekt sorsa. Az ok elég egyszerű: az EU egyetlen fillért sem ad a beruházásra, így az egészet a költségvetésnek kéne fedeznie. Ami vagy nem bírja el az összeget, vagy túl kevés választónak okozna örömet ezért nem érné meg. Elvileg 158 milliárdról van szó, és 2018-as átadásról.

orban-viktor_pecs_modern_varosok_3

Városliget projektnek az alternatívája lehet Zoboki Gábor koncepciója, aki a városligetre kiírt pályázaton az új Nemzeti Galériát a Várba tervezte. Zoboki korábban a Müpát tervezte. Az építész elképzelése, hogy a turisták által már ismert útvonalon pusztuló vagy alulhasznosított belvárosi műemléképületekben helyezné el a múzeumokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.