Marhahúst küldött Pakisztán a marhát szent állatként tisztelő nepáliaknak

Tbg
katasztrófa
2015 április 30., 17:43

Porszem kerülhetett a pakisztáni katasztrófavédelem gépezetébe, ugyanis a nepáli földrengés áldozatainak küldött segélycsomagban marhahúst találtak.

Nepál lakossága hindu vallású, azaz egyáltalán nem esznek marhát, sőt kifejezetten szentségtörésnek számít a marha leölése, fogyasztása.

A pakisztáni külügyminiszter szerint mindössze elbénáztak valamit a katasztrófavédelemnél, és nem szándékosan alázták meg a túlélőket.

Az indiai Mail-nek Katmanduban nyilatkozó névtelenséget kérő indiai orvos szerint Pakisztán fel sem fogta, micsoda hibát vétettek, amikor megsértették a nepáli túlélők vallási méltóságát.

A földrengés áldozatainak száma 5500 körül van. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.