Menesztették Kupper Andrást, a Zeneakadémia kancellárját

Tbg
zene
2015 április 30., 17:14
comments 72

„A döntés indoka, hogy a rektor és a kancellár együttműködésének hatékonysága nem alakult az elvárásoknak megfelelően és az így kialakult konfliktusos helyzet, illetve annak következményei terhelték az intézmény működését” – indokolta az Emberi Erőforrások Minisztériuma a személycsere okát.

A közlés szerint Orbán Viktor miniszterelnök 2015. április 30-ával visszavonta Kupper Andrásnak, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kancellárjának a magasabb vezetői megbízatását.

Kupper valószínűleg egyszerűen lepattant az egyetem szakmai vezetéséről, a múlt héten ugyanis még épp neki állt a zászló:

Pénteken ugyanis - kancellárként - visszavonta az intézmény vezetőinek megbízatását, de hétfőn már cáfolta ezt. A szenátus ugyanis korábban visszadobta az új működési szabályzatról (SZMSZ) szóló előterjesztését, amely csorbította volna a szakmai vezetés jogait.

"a Kupper András által javasolt szervezeti felépítés szükségtelen párhuzamosságokat eredményezett volna, és ezek gazdasági vonzatait semmilyen számítással nem támasztotta alá"

- írta a Fidelio.

A patthelyzetben szerdán már a diákok is tüntetést szerveztek, de úgy látszik csütörtökre - Kupper menesztésével - megoldódtak a dolgok.

Kupper András, aki zongorista is, a XI. kerületi Fideszben kezdte pártkarrierjét, de volt frakcióvezetője a Fidesz fővárosi közgyűlési frakciócsoportjának is. (MTI/Fidelio/Mandiner)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.