Gyurcsány arról beszélt, mi lesz, ha kormányra kerül, akár 2016-ban :DDDDDDDDDD

képzavar
2015 május 01., 10:37
  • Orvost!
  • A DK elnökét elképesztő víziók gyötrik, vagy lehet, hogy romlott volt a május 1-i kolbász, mert brutális beszédet mondott.

Az MTI szerint arról beszélt, hogy a rendszerváltozás óta eltelt 25 év legalább az ország kétharmadának adósa maradt, ezért ennek az „elfeledett hatmillió” embernek kell igazságot adni.

A DK olyan programot készít, ami rájuk hívja fel a figyelmet, és amikor a párt kormányra kerül, ezek az emberek az ország tisztességesen megfizetett, megbecsült tagjai lesznek

– mondta Gyurcsány Ferenc pártelnök a DK május elsejei rendezvényén a budapesti Városligetben, Az elfeledett hatmillió ember programja című elképzeléseiket ismertetve.

photo_camera Fotók: Balogh Zoltán / MTI

Gyurcsány Ferenc azt mondta, ha méltóképpen akarjuk ünnepelni május elsejét, szeretnénk megteremteni a munka becsületét és sikeres részei akarunk lenni az európai nemzetek közösségének, akkor előfeltétel, hogy „Orbánnak és kormányának mennie kell”. Szerinte a kormányon lévők mindennap ártanak hazánknak, ezért ha kell, mindennap elmondják, előrehozott választásokat akarnak.

A pártelnök a rendszerváltozást nagyszerű történelmi teljesítménynek nevezte, de sok ember nem sikerként éli meg elmúlt 25 év nagyobbik részét.

Kijelentette, hogy kormányra kerülve „nyakunkba fog szakadni” egy ország, amelyik „fáradt, csalódott és reménytelen”. (Fun fact: Gyurcsány miniszterelnökként lemondott, nem épp ideális helyzetben átadva a kormányt Bajnai Gordonnak.)

1956 és a rendszerváltozás között csaknem háromszorosára nőtt az emberek reáljövedelme, ami viszont azóta gyakorlatilag nem növekedett – mondta. Az állam által megállapított létminimum 93 ezer forint annyira elég, hogy ebből egy felnőtt enni, lakni tudjon, közben az állam szerint legális ennél kevesebbért, 67 ezer forintért napi 8 órában dolgoztatni egy embert – mondta, ahogy azt is:

Kormányra kerülésük után öt éven belül szeretnék elérni, hogy a minimálbér ne legyen kevesebb a mindenkori létminimumnál. (Fun fact: a DK egyedül nem biztos, hogy elérné a parlamenti bejutáshoz szükséges szavazatszámot sem.)

Hozzátette, ezt úgy kell megtenni, hogy az ország működőképes maradjon. Nem a vállalkozásokat akarják tönkretenni a magasabb bérrel, hanem azt akarják, hogy a vállalkozások és az állam tegyenek erőfeszítést arra, hogy mindenki emberhez méltó életet éljen, és ha dolgozik, akkor fizessék meg.

Aki dolgoztat, az fizessen is, mondta, mert azt tapasztalja, sokan még a jogos bérüket sem kapják meg, arra hivatkozva, hogy rosszul megy az őket foglalkoztató cégnek. A cégek vezetői és tulajdonosai szerinte már most is teljes vagyonukkal felelnek a környezeti károkozásért. A DK részvételével létrejövő kormány megvalósítja majd, hogy a gazdasági társaságok vezetői és tulajdonosai teljes vagyonukkal, korlátlan mértékben feleljenek a munkásoknak járó bérért is.

Gyurcsány Ferenc

„Számoljunk le a rezsihazugsággal és teremtsünk rezsiigazságot”

– mondta, utalva arra, hogy miközben a rendszerváltozás óta a reáljövedelmek lényégében nem nőttek, a rezsiköltségek (sic!) jelentősen magasabbak lettek. A kormány intézkedései miatt a magasabb jövedelműek többet kaptak, az alacsony jövedelműek kevesebbet, a közműszolgáltatók pedig tönkrementek – mondta, és azt javasolta:

Az emberi élet minimumához szükséges legalapvetőbb javakhoz, némi vízhez és áramhoz mindenki ingyen jusson hozzá. (Fun fact: :DDDDD)

Gyurcsány Ferenc szerint „lopásra és gazemberségre épül ez a kormányzat”, rokonok, haverok, bennfentesek gazdagodnak, miközben a többség belefárad a küzdelembe. A kabinet a legrosszabb ösztönökre játszva szeretné rávenni az embereket, hogy „zárják be” az országot; az élet urának és Istennek képzelik magukat, úgy gondolják, hogy ha „szerezhetnek három szavazatot”, akkor szívesen napirendre veszik a halálbüntetést.

A DK elnöke szerint megfojtja az országot a korrupció, és szerinte a politikai korrupció sokáig nem válogatott oldalak között, mértékben lehetett különbség, de ma már minőségben is van. Nincsen új Magyarország, amíg a törvényalkotók lopnak, és aki hozzányúl a közöshöz, aki önmagát gazdagítja, azzal szemben nem lesz megbocsátás – fejezte be Gyurcsány Ferenc a rémálmai fejtegetését.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.