2,4 milliárdért értékeltetjük a regionális vízművek vagyonát

gazdaság
2015 május 02., 09:00
comments 62

Az öt regionális vízmű által kezelt önkormányzati vagyont a becsült 2 milliárd 991 millió forint helyett 2 milliárd 393 millió forintért értékeli fel az Állami Regionális Vízművek Közművagyon Értékelő Konzorciuma, amely egyetlen ajánlattevőként nyerte meg a hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést. Az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A közbeszerzést a regionális vízművek írták ki, de a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. képviselte őket.

A nyertes konzorcium vezetője az ECOELINE Zrt., a tagja pedig a BDL Környezetvédelmi, Tervező, Szolgáltató és Tanácsadó Kft.

Öt regionális vízmű által üzemeltetett, önkormányzati tulajdonú víziközmű-vagyonról kell átfogó vagyonértékelést elkészíteni, amelyek a következők: Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt., Dunántúli Regionális Vízmű Zrt., DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt.,  Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt.,  Északdunántúli Vízmű Zrt.

A kiírásban az összességében legelőnyösebb ajánlat lett volna a nyertes, az értékelésnél túlsúlyos volt a vállalási ár. Miután csak egy ajánlattevő indult a tenderen, így ennek nem volt jelentősége. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.