Emlékeznek rá, amikor pár napja Kósa Lajos meg Rogán Antal arról beszélt, hogy nem is kellett volna a trafikosoknak fóliázniuk?

A törvény szövegében tényleg nincsen benne, hogy fóliázni kéne, ott csak az szerepel, hogy a boltban árult dohánytermékek nem lehetnek kívülről láthatóak. Kósa az Origonak azt találta mondani, hogy

"ez a fólia nincsen sehol sem kötelezően előírva, más a szabály (...) a fóliával oldotta meg mindenki, mert ez sokkal egyszerűbb."

Rogán Antal frakcióvezető a  Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pontosabban fogalmazott, amikor azt mondta, hogy

"a trafikosok leszedhetik a fóliát a boltok üvegéről. Eddig sem volt olyan jogszabály, amely előírta a fóliázást",

de még azért ebben is van egy kis csúsztatás.

A debreceni civishir.hu-ra ugyanis felkerült egy kép a Nemzeti Dohánykereskdelmi Zrt. egyik helyszíni ellenőrzésének jegyzőkönyvéről, és a trafikos azt is leírta a portálnak, hogy pontosan mi történt.

"Másfél hónappal ezelőtt említett üzletünkben járt a Nemzeti Dohány Zrt. ellenőre, aki elégtelennek találta a sötítítést, ezért utasított, hogy az ablakot és az ajtót BELÜLRŐL IS fóliázzuk le. Hogy ez megtörtént, arról 10 napon belül (valamennyi irányból készített) fényképes dokumentációt kellett eljuttatnom részére a büntetés elkerülése végett. Hát ennyire nem kötelező a fóliázás, tisztelt nagytudású urak!"

A jegyzőkönyvről készült fényképen a következő szöveg olvasható:

"A dohánybolt fóliázott felületei sötétedés után átlátszanak. Orvosolni fogják, fényképpel igazolják az ellenorzes@nemzetidohany.hu címen"