Önök szerint kinek magasabb az óvadéka: a srácnak, aki betörte egy rendőrautó üvegét, vagy a rendőröknek, akik megölhettek egy őrizetest

2015 május 2., szombat 15:44
69

Baltimore városában napok óta zavargások vannak, mert rendőrségi őrizetben életét vesztette egy 25 éves fekete férfi, Freddie Gray. A vizsgálatok jelenlegi állása szerint Grayt olyasmiért tartóztatták le, amiért nem is lehetett volna, a nála lévő kés nem minősült rejtett veszélyes fegyvernek.

Gray kezét és lábát megbilincselték, majd egy rendőrségi rabszállító padlójára fektették, és nem kapcsoltak be neki semmilyen biztonsági övet. A rabszállító sofőrje állítólag szándékosan úgy vezetett, hogy a hátul fekvő Grayt minél többször nekicsapja a kocsi oldalának. A megbilincselt férfi tompítani sem tudott, út közben eltörött a gerince, és egy héttel később belehalt sérüléseibe. Hat rendőrtiszt ellen emeltek vádat, többek közt emberölés gyanúja miatt.

Egyiküket, Caesar Goodsont pénteken tartóztatták le. 350 ezer dollár óvadékot szabott ki a bíróság.

A Gray halála miatt kitört zavargásokon egy 18 éves fiú, Allen Bullock betörte egy rendőrautó egyik ablakát, erről több fotó is készült. A srác feladta magát a rendőrségen, ahol őrizetbe vették. Az ő óvadékát 500 ezer dollárban állapította meg a bíróság. (Vox)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt