Lövöldözés volt egy Mohamed-karikatúrákat bemutató dallasi kiállításon

külföld
2015 május 4., 5:06
comments 38

Két, egyelőre meg nem nevezett fegyveres rátámadt a biztonsági őrökre a dallasi Curtis Culwell központ biztonsági őreire. A központban Mohamedről készült karikatúrákat állított ki az iszlamofóbnak és szélsőjobboldalinak tartott American Freedom Defense Initiative, de egyelőre nem tisztázott, hogy a támadók, akiknek a hátteréről egyelőre nem közöltek semmit, ezért támadtak-e. (MTI)

UPDATE 7:22:

A BBC jelentése szerint vasárnap volt a záróeseménye a karikatúrakiállításnak, ezen Geert Wilders, az iszlámellenes holland politikus is részt vett. Ő a Twitteren azt írta, hogy biztonságban elhagyta az épületet, amit egy hátsó bejáraton át ürítettek ki, mert attól tartottak, hogy az autóból tüzet nyitó támadók kocsijában pokolgép is lehet.

Hogy valóban így van-e, azt még nem tudni. A bombakeresők már a helyszínre érkeztek, de még nem nézték át az autót, csak kiürítették a környéket. A jelentések szerint a két támadó holtteste még mindig a kocsijuk közelében hever.

A rendőrség egyelőre csak a legalapvetőbb információkat közölte a támadásról, illetve azt, hogy egyelőre nem tisztázott, hogy a támadásnak köze van-e a kiállításhoz.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt