Szarszag terjeng Aspenban, az amerikai gazdagok és szépek kedvelt pihenőhelyén

2015 május 4., hétfő 7:37
94

45 kiló kutyaszart távolítottak el a múlt hónapban lelkes önkéntesek a festői Aspen még a városnál is festőibb Smugglers Mountain nevű látványosságáról. Hiába, mára már újra szar borítja a sokak által kedvelt túraösvényeket.

Mindez elég jól megfigyelhető, mert az aspeni erdészek valami népnevelő indíttatásból fakadóan nem gyűjtik össze a kutyaszart, hanem kis, rózsaszín zászlókat tűznek beléjük, hogy a műértő közönség a csodájára járhasson. Ez a gyakorlatban így néz ki:

There is no poop fairy, note the new signs on Smuggler Mountain Road. The pink flags denote the spots where a dog owner...

Posted by Pitkin County Open Space and Trails on Tuesday, March 24, 2015

Szarba zászlókat dugdosni elég gusztustalan elfoglaltságnak tűnik, de maga a dolog, hogy szarral van teli az ösvény, önmagában is az. Ezt mondja a helyi vezető parkőr, John Amrstrong is.

"Nagyon gusztustalan ez idén. Mintha öt-hat évet visszafejlődtünk volna" - mondta a helyi lapnak, az Aspen Timesnak.

A parkőrök korábban már próbálkoztak a népneveléssel, például arra bíztatták a túrázókat, hogy a kutyaszart gyűjtsék zacskóba. Ez részben sikeres volt, most elég sok szarral teli zacskó is borítja a hegyoldalt.

Pedig ahogy azt Armstron találóan megfogalmazta,

nincs szartündér.

Erre a sajnálatos tényre immár táblán is felhívják a túrázók figyelmét. (Via Washington Post)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt