Tüntetnek a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium indoklás nélkül leváltott igazgatójáért

POLITIKA
2015 május 04., 06:35

Dr. Lukács Lajos vezetői pályázatát úgy szavazták le a kecskeméti közgyűlésben a kormánypárti képviselők, hogy még csak hozzászólás se volt a vitához. Dr. Lukács 22 éve igazgatja a Bányai Júlia Gimnáziumot, indokolatlan leváltása nagy felháborodást váltott ki az iskola tanulói és szüleik körében.

Olyannyira nagyot, hogy a hétvégén már ezerkétszázan csatlakoztak a Megvédjük a Bányait Facebook-oldalhoz, ahol most már tüntetést szerveznek a volt igazgató mellett.

Dr. Lukácsot a május 1-i hosszú hétvége előtti utolsó napon, csütörtökön váltotta le a kecskeméti képviselőtestület. A hozzászólás nélkül elfogadott előterjesztés nem tartalmazta a tantestület véleményét, mert a tanárok véleményét ki se kérték. (Via Hírösvény)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.