A meleg utazókat célzó párizsi Misterbnb 2 millió dollárt gyűjtött össze

utazás
2015 május 05., 08:21
comments 166

A 2013 áprilisában Párizsban indult cégbe több befektető, legfőképp a francia Pole Capital kockázatitőke cég szállt be, de ott volt még az AngelVest, a China Growth Capital, a 500 Startups, a MicroVentures, és a Jacky Leclerc is.

Matthieu Jost CEO azt mondja, a cég, ami egyelőre Párizsban és Barcelonában működik, a pénzből New Yorkban, San Franciscóban, Londonban, Lisszabonban, Berlinben és Amszterdamban akar terjeszkedni. Jost szerint 16 000 szállásadó regisztrált náluk 130 országban.

Jost szerint van átfedés a Misterbnb és a világ legnagyobb hasonló platformja, az Airbnb között, de állítása szerint a párizsi felhasználóik 60 százaléka nem is használja az Airbnb-t.

Hogy miben más egy melegeket célzó szálláskereső, mint egy sima, arról a Tnooz sajnos nem írt semmit, de a misterbnb.com fejlécében az áll:

„Rent a gay room or a gay bed and travel with pride”

– azaz: „Bérelj egy meleg szobát vagy egy meleg ágyat, és utazz büszkén.” Bármit is jelentsen ez.

misterbnb

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.