Dave volt az én kősziklám - szívszorító üzenetben búcsúzik a Facebookon halott férjétől a Facebook második embere

szomorú
2015 május 06., 08:30

A 47 éves Dave Goldberg, a Survey Monkey vezérigazgatója mexikói nyaralásuk alatt, egy edzőteremben esett össze május elsején, és nem sokkal később a kórházban meghalt. Sheryl Sandberggel, a Facebook operatív igazgatójával, a világ egyik legbefolyásosabb emberével tizenegy éve voltak házasok, két gyerekük született. Goldberget hétfőn temették el. Felesége a Facebookon búcsúzott tőle, így:

„Szeretném megköszönni minden barátunknak és családtagunknak az elmúlt napokban áradó szeretetet. Csodálatos volt, és minden megosztott történet segít megőrizni Dave-et szívünkben és emlékeinkben.

Húsz évvel ezelőtt találkoztam Dave-vel, amikor először költöztem Los Angelesbe. Ő lett a legjobb barátom. Ő mutatta meg nekem az internetet, vidám kirándulásokat szervezett, elvitt a zsinagógába a zsidó ünnepekkor, és sokkal jobb zenéket mutatott, mint amiket valaha hallottam.

Tizenegy boldog évet töltöttünk a legmélyebb szeretetben, a legboldogabb házasságban, az elképzelhető legigazibb társakként. Dave megmutatta nekem, milyen az, ha igazán megértik, támogatják és szeretik az embert, és ez az érzés mindig velem marad. És ami a legfontosabb, ő adta nekem a világ két legcsodálatosabb gyerekét.

Dave volt az én kősziklám. Amikor ideges voltam, ő nyugodt maradt. Amikor aggódtam, ő azt mondta, minden rendben lesz. Amikor nem voltam biztos a dolgomban, ő megoldotta. Teljes odaadással nevelte a gyerekeket, és az az erő, amit ők az elmúlt napokban tanúsítottak, jelzi, hogy Dave lélekben még mindig itt van közöttünk.

Nem tudtunk egymással elég időt tölteni. De amennyire fáj a szívem, annyira hálás is vagyok. Még ezekben a váratlan, pokoli napokban, életem legsötétebb és legszomorúbb napjaiban is tudom, milyen szerencsés vagyok. Ha azon a napon, amikor végigmentem a padsorok között Dave-vel, valaki azt mondja, hogy ez történik majd, én akkor is végigmegyek. Mert az a tizenegy év, amíg Dave Goldberg felesége voltam, és az a tíz év, amit szülőkként töltöttünk együtt, több jószerencsét és boldogságot hozott, mint amit valaha is képzeltem. Minden egyes percért hálás vagyok.

Amikor ma nyugovóra helyeztük életem szerelmét, csak a testét temettük el. Szelleme, lelke, csodálatos adakozó képessége még mindig velünk van. Tovább él azokban a történetekben, amik arról szólnak, hogyan volt Dave hatással az emberek életére; tovább él a szeretetben, ami barátaink és a családtagok szemeiből sugárzik, és tovább él a gyermekeink erejében. Soha többé nem lesz olyan, mint régen, de imádott férjem élete jobbá tette a világot."

I want to thank all of our friends and family for the outpouring of love over the past few days. It has been...

Posted by Sheryl Sandberg on Tuesday, May 5, 2015

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.