Ebéd megvolt? Akkor emésztéshez a Mága Zoltán giccsgáláján megjelent hatalmasságok szép szavait ajánlom

A Mága Zoltán és Barátai - Filmzenék Csillagai című gálaműsor kedd esti bemutatójára a Budapesti Operettszínházban Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, több kormánytag és mintegy húsz ország, köztük Izrael, Spanyolország, Dél-Korea és Indonézia nagykövetei is ellátogattak. Ejha! Az indonéz nagykövet azért nem semmi!

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke (b), Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (b2), Meláth Andrea Liszt Ferenc-díjas operaénekes (b3), Nyári Károly dzsesszzongorista, énekes-dalszerzõ (b4), Mága Zoltán hegedűművész (j4), Kiss B. Attila Kossuth-díjas tenor operaénekes (j2) és Kerényi Miklós Gábor, az Operettszínház művészeti vezetője, rendező (j) MTI Fotó: Kovács Tamás

Az esemény alkalmából Balog Zoltán ezt volt képes mondani Mágáról:

"Nem egyszerűen hegedül, nem egyszerűen zenél, hanem valóban próbál egy olyan üzenetet elvinni, amire nagy szükség van Magyarországon. Ez pedig a megértésnek, a bizalomnak, a szeretetnek az üzenete. Szerettem volna kifejezni, hogy ezt én is támogatom, azzal, hogy eljöttem."

Ilan Mor, Izrael nagykövete, aki egyébként is nagy rajongója a magyar zenének, alig múlta alul a minisztert:

"Nagyon tetszett az előadás, jó volt egy igazi baráttal, Mága Zoltánnal együtt tölteni az estét. Ismert filmek dalait hallhattam és olyan magyar filmekét is, amikről eddig nem hallottam."

A kegyelemdöfést pedig maga Mága adta meg:

"Egész pályafutásom során az volt a célom, hogy a zene erejével hidakat építsek az emberek között. Több nemzet és több generáció szívét, lelkét megszólító filmzenék összehoznak bennünket."

A koncerten egyébként Ennio Morricone, John Williams, Nino Rota, Andrew Lloyd Webber alkotásai mellett Seress Rezső, Dés László és Dankó Pista szerzeményei is felcsendültek. Mága eljátszotta a Keresztapa, A Profi és a Schindler listája főcímdalát, a Love Story, a Szomorú vasárnap, az Evita és a Titanic slágereit is.