Három év alatt duplájára nőtt a hepatatis C fertőzött droghasználók aránya

Egészségügy
2015 május 06., 06:28
comments 477

hepajarvany2

A TASZ birtokába került egészségügyi adatok szerint 2011 és 2014 között közel kétszeresére nőtt a hepatitis C vírussal fertőzött drogfogyasztók száma Budapesten. A szervezet szerint

"bizonyosságot nyert, hogy nem puszta riogatás a tűcserék korlátozása kapcsán járványveszélyről beszélni, mint Kocsis Máté állítja, hanem kegyetlen valóság."

A TASZ az Országos Epidemológiai Központ által végzett szűrőkampányra hivatkozik, és arról ír, hogy "2011-ben még tízből három injekciós drogfogyasztó élt együtt a jelenleg gyógyíthatatlan, krónikus májgyulladást okozó hepatitis C vírussal, 2014-ben azonban már tízből hatan." 2014-ben a két legnagyobb tűcsereprogramot államilag ellehetlenítették, a Kék Pont irodáját a Józsefvárosban be is zárták. Emiatt a hepatitis C járványhelyzet még súlyosabb lesz a budapesti intravénás droghasználók körében. (Drogriporter)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt