Három év alatt duplájára nőtt a hepatatis C fertőzött droghasználók aránya

Egészségügy
2015 május 06., 06:28
comments 476

hepajarvany2

A TASZ birtokába került egészségügyi adatok szerint 2011 és 2014 között közel kétszeresére nőtt a hepatitis C vírussal fertőzött drogfogyasztók száma Budapesten. A szervezet szerint

"bizonyosságot nyert, hogy nem puszta riogatás a tűcserék korlátozása kapcsán járványveszélyről beszélni, mint Kocsis Máté állítja, hanem kegyetlen valóság."

A TASZ az Országos Epidemológiai Központ által végzett szűrőkampányra hivatkozik, és arról ír, hogy "2011-ben még tízből három injekciós drogfogyasztó élt együtt a jelenleg gyógyíthatatlan, krónikus májgyulladást okozó hepatitis C vírussal, 2014-ben azonban már tízből hatan." 2014-ben a két legnagyobb tűcsereprogramot államilag ellehetlenítették, a Kék Pont irodáját a Józsefvárosban be is zárták. Emiatt a hepatitis C járványhelyzet még súlyosabb lesz a budapesti intravénás droghasználók körében. (Drogriporter)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.