Minden kezdet nehéz, még Habony Árpádék szimpatikus garázscégéé is

gazdaság
2015 május 06., 14:49
comments 62

Április 9-én nyújtották be a Cégbíróságon a Simicska-pótló jobboldali médiabirodalom anyahajójának, a Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő Zrt-nek a papírjait, de sajnos a cégalapítás nem sikerült zökkenőmentesen. Ahogy a vs.hu megtudta, az ígéretes médiastartup több hibát is elkövetett.

Ezek egy részét maguk igyekeztek orvosolni, és néhány nappal később önkéntes hiánypótlással éltek, benyújtották az illetékbefizetésről szóló igazolást és az alapszabályban is javítottak egy elírást. A hibát „sajátos technikai mulasztással” magyarázták.

A Cégbíróság azonban ennek ellenére kegyetlenül, a magyar hivatalokra jellemzően pitiáner apróságokon lovagolva elutasította a társaság bejegyzését. A bürökratikus szörny többek közt azt kifogásolta, hogy az alapító okiratban elírták, hogy Habony miniszterelnöki tanácsadó mennyit utalt át a kisded cég számlájára. Konkrétan lefelejtettek egy nullát, és 1 000 000 helyett csak 100 000-et írtak. Valamint hogy kimaradtaK Habony személyes adatai, és a dokumentumban a 6.1 után a 8.1-es pont következik.

Április 15-én a cég igyekezett minden hibát orvosolni, és bevetették a klasszikus "ügyetlen-titkárnőn-kifogott-a-modernitás" védekezést is. Azt írták, a

6.1-6.3 pontok azért maradtak ki, mert szkennelés közben az adagoló rosszul húzta be az egyes oldalakat.

Végül szerencsére minden problémát sikerült orvosolni, és a Cégbíróság bejegyezte a céget, amelynek egyik fele Habony Árpádé, a másik pedig Győri Tiboré. A Modern Media Group fő tevékenysége a vagyonkezelés, de egyéb tevékenységei között szerepel a lapkiadás, a hírügynökségi tevékenység, nyugdíjasok hasbarúgása és a film- és tévéműsorgyártás is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.