Véletlenül egy menzás ellen adtak ki letartóztatási parancsot Baltimore-ban Freddie Gray halála miatt

külföld
2015 május 06., 08:19
comments 25

Alicia White telefonja péntektől folyamatosan csörgött. Újságírók és óvadékügynökök hívták folyamatosan, előbbiek Freddie Gray haláláról kérdezték, utóbbiak a szolgálatukat ajánlották fel, hogy hamar szabadulhasson az előzetesből azután, hogy letartóztatási parancsot adtak ki ellene Freddie Gray halála miatt.

Gray egy rendőrautóban szenvedett olyan súlyos gerincsérüléseket, amikbe belehalt. Halála miatt robbantak ki a zavargások Baltimore-ban.

White azonban semmit sem értett az egészből. Ő egy kelet-baltimore-i általános iskola menzáját vezeti, semmi köze nem volt Gray halálához. Pusztán névrokona a rendőr Alicia White-nak, aki helyett ellene adtak ki letartóztatási parancsot.

„A második keresztnevének monogramja nem stimmelt, minden más adat, a lakcím, testmagasság, súly, jogosítványszám az ügyfelemé” – mondta Jeremy Elridge ügyvéd, akit a menzás White a letartóztatási parancs után fogadott.

Hat letartóztatási parancsból egyet elrontani nem is olyan rossz arány, végülis a parancsok 83,3 százalékát jól töltötték ki, nem? Hát, nem. A hat gyanúsítottból egy második esetében is hibáztak a letartóztatási paranccsal. A Brian Rice hadnagy ellen kiadott parancsban egy Brian Rice nevű brunswicki vízvezeték-szerelő adatai szerepelnek, ezzel máris 67 százalékra romlott a sikeresen kitöltött letartóztatási papírok aránya, vagyis

az ügyben érintettek egyharmada ellen nem sikerült rendes letartóztatási parancsot kiadni.

A rendőrség és az ügyészség nem kívánta kommentálni a történteket. (Via The Baltimore Sun)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.