Az MSZP tapolcai elnöke a Jobbikhoz pártolt

Tbg
POLITIKA
2015 május 07., 18:22
comments 189

Lévai József, az MSZP tapolcai elnöke ma közölte, hogy elfogadja a Jobbik felajánlását a Rig Lajos országgyűlési mandátumával megüresedett tapolcai alpolgármesteri posztra. Lévai József döntését tudomásul vettük, írta közleményében a Magyar Szocialista Párt.

A párt egyúttal felszólítja Lévait, hogy az önkormányzati listás mandátumát adja vissza, mert az MSZP számára a szélsőjobboldali párttal való bármilyen együttműködés elfogadhatatlan.

Megerősítette az MTI-nek Lévai József alpolgármesteri jelölését Dobó Zoltán, Tapolca jobbikos polgármestere. Azt mondta, a város és a közvélemény érdekeit figyelembe véve döntött úgy, hogy Rig Lajos megüresedett alpolgármesteri helyére nem egy embert jelöl, hanem két alpolgármestere lesz a városnak: egy a Jobbikból, egy pedig az ellenzék soraiból.

Jobbikos alpolgármesternek Kozma Henrik Alajost, a párt önkormányzati képviselőjét javasolta, az ellenzékiek közül pedig az MSZP tapolcai elnökét. Elmondta, Lévai Józseffel a Jobbik tagsága előtt folytattak egyeztetéseket, majd a szocialista politikus időt kért a felkérés megfontolására, és csütörtökön jelezte neki, hogy elfogadja az alpolgármesteri posztot.

Tapolca korábbi jobbikos alpolgármestere, Rig Lajos Veszprém megye 3-as választókerületében az április 12-én rendezett időközi választáson nyert el országgyűlési mandátumot, ezért lemondott önkormányzati tisztségeiről. új alpolgármestereket pénteken választja meg a Veszprém megyei város képviselő-testülete. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.