Kitépték és elvitték a gázcsöveket, felrobbant a táti család háromszintes háza

bűnügy
2015 május 07., 08:32
comments 678

Egy háromgyerekes nő élt abban a táti családi házban, ami 2014 január hatodikán semmisült meg. Óriási szerencséjükre sem az asszony, sem a gyerekek nem voltak a háromszintes épületben, amikor a földdel lett egyenlővé. Nemcsak ez a ház, de a környező épületek is megrongálódtak a hatalmas robbanásban.

A komáromi ügyészség közleményéből most derült ki, hogy mi is történt. Három férfi rendszeresen fosztogatta a házat. 2014. január 5-én a szuterénben kézzel kitépték a falon futó réz gázcsöveket, amiket fel is daraboltak ott helyben, hogy könnyebben el tudják vinni. Hallották a szivárgó gáz hangját, megérezték a szagát is, ezért leléptek az addig kitépett 13 méter réz csővel.

A letört csővégből a földgáz fél napig ömlött és szivárgott a felső lakószintre. Amikor a tetőtéren lévő mélyhűtő láda automatikusan kikapcsolt, egy szikra a gázelegyet berobbantotta. Nemcsak a ház semmisült meg, a gázrobbanás további 25 épületet és 2 autót is megrongált. A kár majdnem 70 millió forint.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség különösen nagy kárt okozva elkövetett közveszélyokozás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a három, előzetesben lévő férfivel szemben. A főügyészség szabadságvesztést kért és a kár megtérítését indítványozta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.