Orbán: A különadók maradnak, örökösödési adó nem lesz

Az ellenkező véleményekkel szemben a fontos dolgokban igenis kiszámítható a magyar kormányzat, mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara éves taggyűlésén, csütörtökön Budapesten.

"Azok a cölöpök, amelyekre a magyar gazdaság építményét felhúztuk, nem fognak változni a következő években sem."

- mondta a kormányfő.

Orbán Viktor a Kamara előtt (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Ide sorolta, hogy az adórendszer elsősorban a fogyasztási adókra támaszkodik, a társasági adó kulcsa marad 10 százalék, és továbbra sem vezetik be az örökösödési adót.

"Nem büntetjük a családokat azért, mert sikeresek"

- mondta.

Megmaradnak a különadók, "bent kell tartanunk őket a költségvetésben annak érdekében, hogy tartani tudjuk az államháztartási hiány és az államadósság szintjét".

Az Orbán-kormány az elmúlt öt évben számos különadót vetett ki a vállalati szektorra, így lettek távközlési, kiskereskedelmi és az energiaszolgáltatókat sújtó különadók.

"Nem állítom, hogy ennek a gazdaságpolitikának minden eleme kedvező minden Magyarországon működő német vállalatnak, de azt igen, hogy összességében a gazdasági környezet kedvező a külföldi befektetőknek"

- mondta Orbán Viktor. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.