250 embert raboltak el maoista lázadók Indiában

külföld
2015 május 09., 18:09

Chhattisgarh

A közép-indiai Chhattisgár államban csaptak le az itt már régóta erős maoista lázadók egy falura, és egy erdős, nehezen megközelíthető területre hurcoltak 250 falusit, jelentették be az indiai hatóságok.

A támadás órákkal azelőtt történt, hogy az indiai miniszterelnök, Narendra Modi közeli látogatása elkezdődött volna. A hatóságok szerint a maoisták Szukma körzetben csaptak le, ez a legdélebbi körzete az államnak. Kawashi Lakma helyi politikus szerint

"a maoisták évek óta ellenzik egy híd felépítését az egyik folyón, mert így a hatóságok könnyedén felszámolhatnák az állásaikat."

A maoista szervezet 20 indai államban aktív, de Chhattisgáron kívül igazán csak Odisa, Bihar, Dzsarkand és Maharasztra államokban jelentősek. (Al Jazeera)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.