A dán kormánypárt közmunkára kötelezi a bevándorlókat

külföld
2015 május 09., 19:28
comments 215

A dán szociáldemokrata kormánypárt arra számít, hogy kevesebb bevándorló érkezik az országba, ha a parlament elfogadja azt a javaslatukat, amely szerint

a bevándorlóknak legalább heti 10 óra közmunkát kell vállalniuk az ellátásért cserébe.

Morten Bodskov, a párt képviselője, volt dán igazságügyi miniszter azt mondta: felelősséggel tartoznak minden menekültért és ki is veszik részüket az európai felelősségvállalásból, mind anyagilag, mind azzal, hogy sokukat befogadják. Ez ugyanakkor nem lehet kontroll nélkül megtenni, gátat kell szabni a menekültek áradatának. Bodskov szerint már attól érezhetően csökkent a bevándorlók száma, hogy a dán parlament megkezdte a törvény vitáját.

Helle Thorning-Schmidt dán miniszterelnök újévi üzenetében beszélt először arról, hogy új integrációs programot dolgoznak ki, amelynek részeként a menekülteknek dolgozniuk kell az államtól kapott pénzügyi ellátásért, az erről szóló javaslatot terjesztették elő a koppenhágai parlamentben. A kormányzat azt szeretné, ha a szabályozás júliustól életbe lépne. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.