Emlékeznek még a putnoki uszodára, ahol gyerekeket áztattak az esőben, hogy a miniszter lerakhassa az alapkövet?

Tavaly október óta kerülgetnek egy ünnepélyesen lerakott alapkövet a putnokiak. Azt maga Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter helyezte el, az esemény attól lett emlékezetes, hogy míg a miniszter fölé volt, aki esernyőt tartson, az önkormányzati választási kampány hajrájában biodíszletnek kivezényelt iskolások ázhattak a zuhogó esőben.

A putnoki egyike volt annak a 22 "fapados tanuszodának", amiknek az építését Orbán Viktor kormányfő pont a választási kampányban harangozta be. Na, ezek az építkezések azóta pont ugyanott tartanak:

sehol.

Pedig a program szerint 2014 decemberére már tizenegy ilyen uszodának állnia kellett volna. Tokajon például légsátorral fedett medencének kéne lennie, de a tavaly ősszel megválasztott független polgármester, Posta György még csak terveket sem látott arról, hogy hogyan kezdődne az építkezés. Ezért ő és három másik borsodi település, Putnok, Edelény és Mezőcsát polgármestere egy hónapja egyeztetni ment a programról, amiről kiderült, hogy időközben

Balog minisztertől Seszták miniszterhez került, és még a 150 milliós keretösszeget is megduplázták,

vagyis most már kétszer annyi pénzből nem épült még semmi. (Via Népszabadság)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.