Van a Munkáspártnál is nagyobb vesztese a brit választásnak

külföld
2015 május 10., 08:54
comments 19

"Nem voltam ennyire kipakolva az utolsó beöntésem óta" - írta hivatalos (!) közleményében a választások után az egyik legnagyobb brit fogadóiroda, a Paddy Power. A cég nagyot bukott a brit választásokon a konzervatívok győzelmével.

A fogadók ugyanis sokkal jobban éreztek rá a várható eredményre a közvélemény-kutatóknál:

miközben a kutatások teljesen kiegyenlített küzdelmet mutattak, a kutatócégek vezető elemzői pedig szinte mind a munkáspárti Ed Miliband miniszterelnökségét jósolták, a fogadók 70 százaléka Cameron győzelmére tett a Paddy Powernél.

94 százalék fogadott arra, hogy a konzervatív pártté lesz a legnagyobb frakció - ez a közvélemény-kutatások szerint is valószínű volt, és még arra is 70 százaléknyian fogadtak, hogy a toryk megszerzik az abszolút többséget, pedig erre a közvélemény-kutatások

kereken 0 százalék esélyt adtak.

A Paddy Power saját veszteségeiről nem számolt be, nemúgy a LadBrokes nevű cég, ami önbevallása szerint 3,6 millió dollárt bukott. A cég piaci részesedése 5 százalékos, vagyis ha más cégeknél is hasonlóan alakult a választás éjszakája, akkor a fogadóirodák péntekre 72 millió dollárt bukhattak. (Via Vocativ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.